Kdo in kje smo?
Namasté ni samo restavracija
Skozi leta smo se širili in združevali na različne načine.
Predvsem pa smo stali trdno skupaj in ustvarili čudovito zgodbo.
Ustanovitev podjetja
Leta 2006 je ob podpori staršev ustanoviteljica Vesna Nisha Dolinar vstopila v kulinarični svet. Lokal na Bregu bi težko bolj poosebljal indijsko atmosfero in odločitev zanj ni bila prav nič težka. Otvoritev restavracije je pozdravilo prek 400 gostov.
Otvoritev restavracije v Mariboru
Družinska trgovina Sariko je že leta uspešno poslovala v Mariboru, kar nas je opogumilo, da smo spomladi 2008 odprli restavracijo tudi na Lentu. Že prvo leto smo na festivalu ob Dravi postregli s priljubljenimi zavitki s piščancem in zelenjavo - Romali Roti, ki so velik hit še danes na vsaki Odprti kuhni.
Catering
Kmalu po otvoritvi smo gostili prvi dve poroki in mladoporočenca prve poroke se še vedno z veseljem vračata k nam. V sklopu novoletnega sejma smo leta 2010 pred restavracijo Namasté na Bregu prvič postavili, zdaj že tradicionalno stojnico s kuhanim vinom s kardamomom in suhimi figami.
Halo pinki
Leto 2012 – S prijatelji smo dobili idejo, da bi hrano dostavljali tudi na dom in v pisarno. Tako smo se leta 2012 priključili podjetju Halo Pinki, ki se z dostavo ukvarja še danes, mi pa ostajamo njihov zvesti partner.
Bollywood/Tollywood
Sodelovanje z bollywudskimi filmskimi ekipami se je začelo v začetku leta 2012. Sodelovanje smo skozi leta še nadgradili in spremljali snemalne ekipe tudi na turnejah po Dalmaciji. Krasni spomini na različna snemanja nam bodo še kako ostali zasidrani v srcu.
Odprta kuhna
Smo prvi podpisniki Odprte kuhne! Zvitki Romali Roti so vsakokratni hit naše poletne petkove ponudbe na Pogačarjevem trgu v Ljubljani in ostalih Odprtih kuhnah po Sloveniji. Delno pa lahko razloge za otvoritev še ene manjše restavracije – Namasté Indian Express, poiščemo tudi v uspešni prodaji zavitkov na Odprti kuhni.
Otvoritev restavracije Namasté Express
“Nujno moraš začeti s ponudbo južnoindijske hrane!” so bile premnogokrat besede Nishinega očeta, ki je vse življenje krmaril med življenjem v Indiji in Sloveniji. Njegovo idejo o ponudbi jedi Idli in dosa, ki ne vsebujejo glutena in laktoze, smo udejanili v manjši restavraciji Namasté Indian Express na Trubarjevi v Ljubljani. Vznemirljiv ambient restavracije zaokrožajo posterji uspešnih indijskih legendarnih filmov na stenah, ki se stapljajo z umetniško četrtjo mesta.
E-Hrana/Glovo
Pri eHrani so zapisali, da se je njihova zgodba začela pred desetimi leti in njihova skupnost tako šteje več kot 270.000 uporabnikov, 500 partnerskih restavracij in 250 članov ekipe. Mi smo se jim pridružili leta 2018.
Wolt
Z Woltom, ki v 23 državah po svetu navdušuje svoje uporabnike z dostavo jedi v manj kot 30-ih minutah, sodelujemo od leta 2019.
Kuhinja severne Indije
Pristna indijska hrana
Kuhinja severne Indije – v nasprotju z južno – temelji na mesu in bolj blagih kot pekočih začimbah. Čutni indijski curry iz jagnjetine v bogati kremasti omaki z indijskimi oreščki je tipični predstavnik mogulske kuhinje v severni Indiji, kjer so ga zaradi dragih sestavin pripravljali za posebne priložnosti, na primer za poročne pojedine.
Spoznajte ekipo
KER SMO SKUPAJ MOČNEJŠI
Brez delavne in pozitivne ekipe, ki stoji skupaj že dolga leta, ne bi mogli ustavriti tako čudovite zgodbe.
Vesna Nisha
je ljubezen do indijske dediščine in kulinarike podedovala od indijskih staršev. Z uspešnim vodenjem dveh indijskih restavracij v Ljubljani je obogatila ponudbo svetovnih kuhinj v Ljubljani.
Anil in Jagdish
Anil in Jagdish sta oba izkušena šefa kuhinje, ki vsak v svoji izmeni skrbita, da vse poteka po maslu v Namastejevi kuhinji.
Nives
je oseba, brez katere pri nas ne gre. Ob njenem posredovanju vsakodnevno delo steče kot dobro uigran orkester. Včasih se celo zdi, da zna brati misli.
Ashish
Pred 3 leti ga je študij Turizma na Univerzi v Mariboru pripeljal iz Indije v Ljubjano. Danes vodi celotno strežbo v Namasté Indian Express.
Vinod
Željan novih izzivov se je ekipi kuharjev pridružil lansko poletje. Strinja se, da gre ljubezen skozi želodec, in morda bo našel našel naklonjenost svoje izbranke celo na kateri izmed Odprtih kuhen.
“The power of food is really spiritual.
It not only brings the whole family together on the same table, but also brings the whole world together.”
by Vikas Khanna